Exterieur
Geschoold als bouwkundige met meer dan 20 jaar ervaring als timmerman, aannemer en ontwerper heb ik een ruime kennis op het gebied van bouwkunde. Voor het ontwerp is zowel techniek als poëzie belangrijk.

Verbindingen

Het vormgeven van een exterieur gaat over fundaties, wanden, gevels, vloeren en daken. Hoe zijn deze elementen verbonden met elkaar? Ik heb een ruime kennis van bouwmethoden, bouwtechniek, bouwconstructies en bouwfysica. De bouwkundige elementen zijn onlosmakelijk verbonden met het interieur.  Het gaat ook over de verbinding met de omgeving. Hoe reageert de buitenschil van het gebouw op de omliggende bebouwing?

Wonen

Op het gebied van wonen zijn mijn projecten:

  • Verbouwingen, aanbouwen en bijgebouwen
  • Woningen
  • Apartementen

Andere projecten

Anders dan woningen zijn er ook projecten op het gebied van:

  • Bedrijfsgebouwen
  • Stedebouwkundige inpassingen
Alle bouwkundige elementen

Goed gebouwd

Constructie

Veiligheid staat op nummer één. De constructies die door mij worden bedacht worden altijd door de constructeur gecontroleerd en berekend. Constructies bedenk ik op basis van techniek en poëzie. Dus het moet niet allen functioneel aan alle eisen voldoen maar moet ook passen in het totaalbeeld van de architectuur.

Buitenafwerkingen

Buitengevels en daken bieden beschermen tegen regen en kou. Deze elementen zijn daarom stevig en hebben goede thermische en akoestische eigenschappen en reguleren vocht. De afwerking heeft grote invloed op de uitdrukking van een bouwwerk. Eén van de dingen waar ik rekening mee houd is materialen toe te passen die elegant en gracieus verouderen. Ik streef naar een tactiele uitstraling, waarbij ambacht en de zichtbaarheid van menselijke inbreng centraal staan.

Kozijnen

Kozijnen zijn dure elementen in een gebouw. Kozijndetails en aansluitingen kunnen door mij volledig worden uitgewerkt. In de werkvoorbereidingsfase kan ik kozijnstaten en kozijnoverzichten leveren. Van het historische kozijn en kozijnen in monumenten heb ik relevante kennis.

Planten

Als het mogelijk is integreer ik planten in daken en gevels. Integratie van planten en begroeiing trekken de natuur het gebouw in en levert een enorm positieve bijdrage op gezondheid en welbevinden. Door planten in architectuur te integreren vervagen grenzen tussen natuur en gebouw. Vogels bouwen nesten insecten vinden een plek.

Gebouwinstallaties

Een uitstekende isolatielaag en kozijnen maken een laag temperatuur verwarming mogelijk. De zon verwarmt het interieur in de winter. In de zomer wordt de zon juist geblokkeerd. Hierdoor blijft het koel.

Interieur

Veel ideeën en Pinterestborden? Hoe komt dit samen in één helder interieur-ontwerp? 

Buro

Benieuwd naar de werkwijze binnen het buro?

Vergunningen

Hebt u bouwplannen en weet u niet of de bouwactiviteiten vergunningvrij zijn?

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?