Interieur
Geschoold als interieurarchitect en ‘Dutch designer’ heb ik geleerd om conceptueel te denken en te ontwerpen. Dat betekend ontwerpen vanuit één gedachte en één beeld. Er is een ambachtelijke,integrale en holistische benadering. Dit leid bij elk project tot een unieke ontwerp expressie.

Analyse

Het vormgeven van een interieur begint bij analyse van de bestaande context. Ik onderzoek welke kwaliteiten een ruimte heeft en welke elementen benadrukt of juist weggewerkt moeten worden. Vanuit mijn praktijkachtergrond als timmerman heb ik respect voor mooie constructies en ambachtelijk werk. Deze wil ik, al dan niet gedoseerd, in een ruimte onverhuld laten zijn.

Plattegronden

Routing en ruimtelijke organisatie, waar stopt een publiek toegankelijke ruimte en gaat deze over in privé. Hoe gaat binnenruimte over in buiten. Deze aspecten spelen een belangrijke rol. Door de indeling van de ruimte ontstaan routes en wordt bepaald wat je beleefd.  Door een ruimte heen lopen is als een film kijken. Je loopt door een aaneenschakeling van scenes. Je opent een deur. Er begint een nieuw hoofdstuk. Daar is een trap. Onderweg naar de trap is een raam met uitzicht op een koffietentje. Wanneer je de trap opgaat ontsluit zich een  nieuwe ruimte.

Mobiele ruimte

Voor kleine mobile ruimtes lever ik op maat gemaakte plannen zoals voor campers, chalets en Tinyhouses. Beperkte gebruiksruimte en slimme meubeloplossingen zijn nodig om ruimte optimaal te benutten.

Alles erop en eraan

Compleet interieur

Het interieur is de kern. De stabiele basis. Hier voel ben je thuis en trek je je terug. Hier ontmoet je elkaar. 

Het stopt niet bij het interieur. Soms zoom ik in op een object, een meubel, trap of kozijn. Ook zoom ik uit naar het exterieur, naar de tuin of de wijk.

Meubels op maat

Voor de maatwerk meubels lever ik een compleet meubelontwerp met werktekeningen en details zoals bijvoorbeeld voor een keuken, bar of wandmeubel.

Badkamer

Voor een badkamerplan ontwerp ik de ruimte compleet met alle vloer, wand en plafondafwerkingen het sanitair, kranen en verlichting.

Daglicht en zicht

Hoe komt het licht binnen? Welke ruimte is donker en waar is het licht? Belangrijke vragen. Zichtassen geven duidelijkheid en structuur in een ruimte. Openingen kaderen buiten zoals een schilderij aan de muur. Dit kan een klein raampje zijn precies gericht op die kerktoren of juist panoramisch met uitzicht over een landschap.

Lichtplan

Voor het opstellen van een lichtplan is de focus op de manier van aanlichten en het effect op de ruimte. De beleving en de sfeer kunnen dramatisch worden veranderd door kunstlicht.

Inrichting, kleur en styling

Een interieur moet worden ingevuld en aangekleed hiervoor kan een inrichtingsadvies met een meubelplan worden gemaakt. Voor een compleet interieur kan ik een kleuradvies en interieurstyling verzorgen.

Interesse?

Maatwerk

Unieke producten hebben aandacht nodig om duurzaamheid en kwaliteit te garanderen.

Precisie

Zorgvuldigheid en grondigheid. Ik streef naar een optimaal balans.                                                      

Toewijding

Service, persoonlijke betrokkenheid en verbondenheid met de opdracht. De tijd nemen die nodig is.