118 MAKE-OVER JAREN 50 WONING

focus | Schetsontwerp – uitvoeringsbegeleiding
realisatie | Geurt Van De Waal Ingen 
opdrachtgever | Particulier
Driebergen | 2017

Tegelijk met het verlengen van deze woning over twee bouwlagen werden de bestaande aanbouwen een exterieur update. De bestaande uitbouwen en aanbouwen werden bekleed met verschillende materialen die op het hoofdgebouw terugkomen.

Het plafond van de keuken is hoger gemaakt dan het plafond van de bestaande woonkamer. Hierdoor voelt de keuken ruimer. De keuken krijgt een schuifpui. Wanneer deze open is wordt de complete hoek geopend en ontstaat er een maximale verbinding met de tuin. In de keuken is ruimte voor een royale werkruimte en een grote eettafel. De kamer en de keuken worden gescheiden door een binnenpui van staal.

De bovenverdieping boven de nieuwe keuken wordt een master-bedroom met en-suite badruimte gemaakt. De ruimte is open tot aan de nok en heeft een smalle doorgaande ramenstrook over de hele breedte van de ruimte. Het ligbad heeft een mooie prominente plek voor de doorgangen naar de wastafel en de doucheruimte. Het slaapkamertje wat is gebruikt om de overloop met de master-bedroom te verbinden wordt ingericht als walk-through closed. Omdat de vloer naar de keuken omhoog is gegaan is er een hoogteverschil ontstaan. Dit verschil wordt overbrugd door een blok hout wat als traptrede dient.