175 THUISWERKPLEK

focus | Schetsontwerp – uitvoeringsbegeleiding
realisatie | Aannemersbedrijf Fa. Nap
opdrachtgever | Particulier
Driebergen | 2018

In Driebergen was er behoefte aan een bijgebouw achter in de tuin. Eén deel voor een extra plek om te leren, logeren, een extra kamer in de  tuin. Los van de  woning. Het andere deel voor het opbergen van tuingereedschap, dak-koffer, skispullen, buitenkussens en een werkbank.

De vorm van het dak reageert op het dak van het bijgebouw van de buren. Het is een soort echo hiervan geworden. De erfgrens achter loopt in een punt. De plattegrond van het huisje is daarom ook schuin ontworpen.

Aan de achterzijde is er een buitenruimte ontstaan die in gebruik is om te klussen en wat haardhout te kloven. Dit gedeelte van het terrein is voorzien van houtsnippers.  De grote openslaande deuren aan de achterzijde kunnen open worden gezet om zo makkelijk bij gereedschap en dergelijke te kunnen.  Het is eigenlijk het rommeldeel van het terrein wat door de positie van het gebouw aan het oog onttrokken wordt vanuit de woning. 

Het gebouw is volledig geïsoleerd en hoeft nauwelijks verwarmt te worden. In de zomer is het heerlijk koel. Er is een kleine elektrische verwarming in het gebouw toegepast. De bouw was afgerond voor de lock-down van de eerste corona golven in 2020. Hierdoor was de extra ruimte meteen een succes! De ruimte is veel  in gebruik als thuiskantoor.